Midtennis 7-9 år – Nybörjare


Kursplan Midtennis 7-9 år Nybörjare – Stockholm Tennis Academy

Det fungerar självklart bra för ditt barn att börja spela tennis efter Minitennisålder. Träningen bedrivs då med jämnåriga nybörjare.

Träningen – består av tre grundpelare:
  • Teknikträning
  • Bollvaneövningar
  • Allsidig Rörelseinlärning
Teknikträning

På Midtennis Nybörjare lägger vi grunden för att i framtiden kunna slå bollen optimalt. Vi är väldigt noggranna i vår teknikutlärning och det första vi går igenom är grepp, fotställning och slagfas. Vi går igenom slagen forehand, backhand, volley och serve.

Bollvaneövningar

För att underlätta juniorens tekniska inlärning jobbar vi med så kallade Bollvaneövningar, där koordinativa färdigheter tränas upp. Bollvaneövningarna vi tränar på kan med fördel tränas hemma.

Allsidig Rörelseinlärning

Grovmotorisk träning som att hoppa, springa och balansera ger barnen bättre koordinativa färdigheter, något som är nödvändigt för att kunna lära sig tennis. Vi uppmuntrar deltagande i andra sporter samt all fysisk aktivitet i form av lekar.

Varför mjuka bollar?

Ett vanligt tennisracket är för stort och tungt och en vanlig boll studsar för högt och snabbt för en nybörjarjunior, därför har vi anpassad träning. Detta gör att junioren får en succékänsla och teknikträningen underlättas.
Efterhand introcederas större tennisplan och en så kallad 3/4 dels boll.

Antal spelare: 6-8 spelare per bana
Ålder: 7-9 år
Välj mellan träning: 1-2 ggr/v
Gruppindelning: jämnåriga nybörjare

Vidareutveckling

Efter Midtennisen avancerar spelaren till Juniortennis.

Stockholm Tennis Academy

Boka plats

Varmt välkommen att söka en tid i Schema eller Boka plats