Tennisläger – Mintennis 5-7år

Halvdagsläger

Vi på Stockholm Tennis Academy välkomnar ditt barn och dig till vår minitennisverksamhet där vi genom ett unikt träningssystem lär ditt barn grunderna i tennis

Sport Campus Östermalm

Under loven finns det möjlighet att gå på ett tennisläger på centralt belägna Sport Campus Östermalm (Tennisstadion, Gymnastik & Idrottshögskolan samt Lil-Jan skogen.). Området ligger som en egen lugn oas och vi behöver aldrig lämna träningsanläggningarna. Här erbjuds perfekta möjligheter för en spännande tennisvecka fylld med glädje och aktivitet.

Träningen består av tre grundpelare:

 1. Teknikträning

  Stockholm Tennis Academys tränare är mycket kunniga och välutbildade i modern teknik och på minitennisen lägger vi grunden för att i framtiden kunna slå bollen optimalt. Vi är väldigt noggranna i vår teknikutlärning och det första vi går igenom är grepp, fotställning och slagfas. Vi går igenom slagen forehand, backhand, volley och serve..

 2. Bollvaneövningar

  För att underlätta barnets tekniska inlärning jobbar vi med så kallade Bollvaneövningar, där koordinativa färdigheter tränas upp. Bollvaneövningarna vi tränar på kan med fördel tränas hemma.

 3. Allsidig Rörelseinlärning

  Grovmotorisk träning som att hoppa, springa, krypa, rulla och balansera ger barnen bättre koordinativa färdigheter, något som är nödvändigt för att kunna lära sig tennis. Vi uppmuntrar deltagande i andra sporter samt all fysisk aktivitet i form av lekar.

Boka plats

Mer om lägret

 1. Packa med

  – Tennisrack
  – Vattenflaska
  – Mellanmål (smörgås & frukt)
  – Utom- och inomhusskor med vit sula
  – Extra kläder & regnkläder

 2. Varför mjuka bollar?

  Ett vanligt tennisracket är för stort och tungt och en vanlig boll studsar för högt och snabbt för barn, därför har vi barnanpassad träning med minitennisbana och mjuka bollar. Detta gör att barnen får en succékänsla och teknikträningen underlättas.

Minitennisens 3 utvecklingssteg

Minitennisen består av tre steg, efter att ha genomgått dessa tre steg har man lärt sig spela forehand, backhand, serve och volley. Man kan spela bollen fram och tillbaks med en kamrat och man kan själv spela en minitennismatch.

 1. Minitennis Steg 1

  Tennislekis 4år Stockholm Tennis AcademyIntroduceringsnivån
  Grovkoordineringsstadiet

  Spelaren lär sig grepp och slagfasen i forehand, backhand, volley och serve.

  Fokus på grunder i tekniken samt på grovmotorisk och koordinativ träning i form av uppvärmning, bollvaneövningar och avslutningslek.

 2. Minitennis Steg 2

  Minitennis 5-6år Stockholm Tennis AcademySlagnivån
  Finkoordinering och automatiseringsstadiet

  Vidareutvecklar tekniken i alla slag, bromsar inte upp biomekaniskt riktiga initiativ.

  Fokus på teknisk träning, fortsatt fokus på koordinativ träning i form av uppvärmning, bollvaneövningar och avslutningslek.

  Lektionernas målsättning är att lära ut korrekt slagmönster och spelaren ska kunna skifta grepp från forehand till backhand.

 3. Minitennis Steg 3

  Minitennis 5-6år Stockholm Tennis Academy

  Spel- samt Generaliseringsnivån

  Fokus på att spela med rätt teknik i spelsituationer, vi lär oss spela med varandra samt att spela minitennismatcher.

  Koordinativ träning i form av uppvärmning, avancerade bollvaneövningar och avslutningslek.

  Lektionernas målsättning är att lära sig spela med tekniskt riktiga slag till varandra samt att introducera poängspelet.

Boka plats