Minitennis 5-6 år

mini tennis 5 - 6 år nybörjare Stockholm Tennis Academy


Stockholm Tennis Academy

Vi på Stockholm Tennis Academy välkomnar ditt barn och dig till vår minitennisverksamhet där vi genom ett unikt träningssystem lär ditt barn grunderna i tennis.

Kursplan Minitennis 5-6 år
Träningen – består av tre grundpelare:
 1. Teknikträning
 2. Bollvaneövningar
 3. Allsidig Rörelseinlärning
Teknikträning

Stockholm Tennis Academys tränare är mycket kunniga och välutbildade i modern teknik och på minitennisen lägger vi grunden för att i framtiden kunna slå bollen optimalt. Vi är väldigt noggranna i vår teknikutlärning och det första vi går igenom är grepp, fotställning och slagfas. Vi går igenom slagen forehand, backhand, volley och serve.

Bollvaneövningar

För att underlätta barnets tekniska inlärning jobbar vi med så kallade Bollvaneövningar, där koordinativa färdigheter tränas upp. Bollvaneövningarna vi tränar på kan med fördel tränas hemma.

Allsidig Rörelseinlärning

Grovmotorisk träning som att hoppa, springa, krypa, rulla och balansera ger barnen bättre koordinativa färdigheter, något som är nödvändigt för att kunna lära sig tennis. Vi uppmuntrar deltagande i andra sporter samt all fysisk aktivitet i form av lekar.

Varför mjuka bollar och minitennis?

Ett vanligt tennisracket är för stort och tungt och en vanlig boll studsar för högt och snabbt för barn, därför har vi barnanpassad träning med minitennisbana och mjuka bollar. Detta gör att barnen får en succékänsla och teknikträningen underlättas.

 

Minitennisens 3 utvecklingssteg

Minitennisen består av tre steg, efter att ha genomgått dessa tre steg har man lärt sig spela forehand, backhand, serve och volley. Man kan spela bollen fram och tillbaks med en kamrat och man kan själv spela en minitennismatch.

När tränarna anser att spelaren har uppnått målsättningen i det steg som spelaren befinner sig i kommer spelarens träning ändras för att stämma överens med målsättningen för nästa steg. Spelare som når stegets målsättning avancerar till nästa steg, oavsett ålder, således kan exempelvis en 5-åring spela i steg 3. Samtliga steg finns på varje minitennispass

 1. Minitennis Steg 1

  Tennislekis 4år Stockholm Tennis AcademyIntroduceringsnivån
  Grovkoordineringsstadiet

  Spelaren lär sig grepp och slagfasen i forehand, backhand, volley och serve.

  Fokus på grunder i tekniken samt på grovmotorisk och koordinativ träning i form av uppvärmning, bollvaneövningar och avslutningslek.

   

   

 2. Minitennis Steg 2

  Minitennis 5-6år Stockholm Tennis AcademySlagnivån
  Finkoordinering och automatiseringsstadiet

  Vidareutvecklar tekniken i alla slag, bromsar inte upp biomekaniskt riktiga initiativ.

  Fokus på teknisk träning, fortsatt fokus på koordinativ träning i form av uppvärmning, bollvaneövningar och avslutningslek.

  Lektionernas målsättning är att lära ut korrekt slagmönster och spelaren ska kunna skifta grepp från forehand till backhand.

 3. Minitennis Steg 3

  Minitennis 5-6år Stockholm Tennis Academy

  Spel- samt Generaliseringsnivån

  Fokus på att spela med rätt teknik i spelsituationer, vi lär oss spela med varandra samt att spela minitennismatcher.

  Koordinativ träning i form av uppvärmning, avancerade bollvaneövningar och avslutningslek.

  Lektionernas målsättning är att lära sig spela med tekniskt riktiga slag till varandra samt att introducera poängspelet.

Föräldraroll

En del av barnens mognadsprocess är att lära sig hur man agerar i en grupp, utan sin mamma eller pappa. Inga föräldrar kan närvara på banorna. Ni får gärna titta på träningen men då föredrar vi att ni sitter på läktaren. Vår erfarenhet är att barnen då lär sig vara mer självständiga och mognar som individer.

Vidareutveckling

Minitennisen består av tre steg, efter att ha genomgått dessa tre steg har man lärt sig spela forehand, backhand, serve och volley. Man kan spela bollen fram och tillbaks med en kamrat och man kan själv spela en minitennismatch. Efter att spelaren har genomgått dessa steg avancerar man vidare till Midtennis.
(Det finns möjlighet att få träna 2 ggr/vecka maila om intresset finns info@stockholmtennisacademy.se )

 

Stockholm Tennis Academy

 

 

 

 

Boka plats

Varmt välkommen att söka en tid i Schema