Bästa kompisarna!

Stockholm Tennis Academy
“Det känns bra i hela kroppen när jag spelar tennis!” 

Barndomskompisarna Björn och Oskar har precis avslutat sin tennisträning på Tennisstadion. Idag fick de till ett grymt spel enligt både dem själva och tennistränare David.

Hur länge deStockholm Tennis Academy har spelat tennis kan de inte riktigt svara på. ”Jag tror att jag var tre eller fyra år när jag började spela. Jag har tagit lite pauser då och då” säger Oskar. Björn gissar på att han var ungefär lika gammal som Oskar när han började.

Oskar kommer inte riktigt ihåg varför det blev just tennis som han började med. ”Jag var så liten när jag spelade första gången. Jag vet att jag har ett mini-tennisrack hemma som jag spelade med i början” säger Oskar. Björn å andra sidan är helt säker på varför han började. ”Min mamma frågade mig vilken sport jag ville börja med. Jag tänkte en stund och sa sedan eftersom jag redan spelar fotboll så skulle det vara kul att testa spela tennis också”.

Killarnas föräldrar är vänner och det var på den vägen som Oskar och Björn lärde känna varandra. ”Det började med att vi sa hej i skolan och sen började vi hänga och det gick bra” säger Björn. Idag går de i samma skola, spelar tennis i samma grupp och tränar till Kalvruset tillsammans.

Både Björn och Oskar har tränat olika sporter. Förutom att de tränar till Kalvruset, ett löplopp med hinder, så tränar Björn fotboll.  Han har även idrott i skolan och har testat gymnastik. Oskar har tidigare spelat fotboll och testat parkour. Nu funderar han på om han ska prStockholm Tennis Academyova fäktning. ”Det verkar coolt” säger Oskar.

”Mina tre bästa anledningar till att spela tennis är att det är lättare att träffa nya kompisar, det är roligt att spela och att det känns bra i hela kroppen när jag spelar tennis” säger Björn. ”Även fast jag kanske är sjuk eller känner mig nere så vill jag alltid komma till tennisträningen. Jag har nästa aldrig missat ett pass. Det känns bara så bra att spela tennis” avslutar Björn.

Oskar håller med om att det är tre bra anledningar. ”Det är sjukt roligt att skjuta hårda bollar både i och över nätet” lägger han till.

Killarna är överens om att det är mycket lättare att lära känna nya kompisar på tennisen än  i skolan. ”Man är liksom färre barn på tennisen och inte lika många att hålla reda på som i en Stockholm Tennis Academyskolklass” säger Oskar. ”Alla här har samma intresse” lägger Björn till.

När jag frågar om bästa minnet från tennisen får de tänka en stund. De lyser upp när de kommer på svaret och säger gemensamt ”det bästa minnet är första bollen som kommer över nätet och landar innanför linjen”. ”Det är den bästa känsla” säger Oskar. ”Även fast jag har gjort det många gånger nu så känns det bra i magen när jag slår bollen över nätet och den landar innan för linjen” säger Björn.

 


Frida Stockholm Sport Academy

Frida Retsloff